Een riool is het afvoerputje

april 6, 2022

Een riool is het afvoerputje

Een riool is een leiding die wordt gebruikt om afval af te voeren. Riolen zijn meestal gemaakt van klei, beton, plastic of andere materialen die bestand zijn tegen hoge druk. Ze worden meestal ondergronds begraven, maar sommige zijn bovengronds en hebben een mangat nodig om toegang te krijgen.

Riolen zijn vaak verstopt door boomwortels of ander organisch materiaal dat door afvoer in de leidingen kan worden weggespoeld. Rioolverstoppingen kunnen ook optreden wanneer mensen items zoals luiers en maandverband door het toilet spoelen. Loodgieters gebruiken verschillende methoden om rioolleidingen te ontstoppen, waaronder kronkelen met een kabelmachine en hydrojetting met water onder hoge druk.

Uw riool ontstoppen is niet iets dat u zelf moet doen. Het is een taak die aan professionele loodgieters moet worden overgelaten. Maar als u vastbesloten bent om uw eigen riool te ontstoppen, dan zijn hier enkele tips die u daarbij kunnen helpen.

Enkele van de meest voorkomende redenen voor verstopte riolen zijn boomwortels, vet in leidingen en verstopte afvoerkanalen. U kunt een plunjer gebruiken om het riool te ontstoppen als u weet waar de leiding zich bevindt of als u er toegang toe heeft. U kunt ook chemische ontstoppers of heet water en zuiveringszout gebruiken.

Als al het andere faalt, bel dan een professionele loodgieter en zorg ervoor dat ze ervaring hebben met het ontstoppen van rioleringen voordat je ze je sanitairsysteem thuis toevertrouwt.

Verstopt toilet: de mees voorkomende oorzaken

Verstopte toiletten zijn een veelvoorkomend huishoudelijk probleem. Maar het is niet alleen een klein ongemak. Het kan leiden tot ernstigere problemen, zoals back-up van afvalwater, overlopen en storingen in het septische systeem.

Er zijn veel verschillende oorzaken van verstopte toiletten. Afval dat door het toilet had moeten worden gespoeld, kan vast komen te zitten in de leidingen en tot verstoppingen leiden. De meest voorkomende boosdoeners zijn babydoekjes en producten voor vrouwelijke hygiëne die niet gemakkelijk afbreken in water. Haar en ander organisch materiaal kunnen ook verstoppingen in de leidingen of het septische systeem veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd.

Om verstopte toiletten te voorkomen:

– Gebruik alleen toiletpapier en geen andere materialen voor persoonlijke hygiëne (bijv. babydoekjes, tampons, etc.).

– Spoel het toilet door

De juiste loodgieter

Het inhuren van een loodgieter kan een hele klus zijn. Je moet de juiste vinden, ervoor zorgen dat ze op korte termijn beschikbaar zijn en dan moet je wachten terwijl ze je probleem oplossen.

De oplossing? Schakel de loodgieter-app in. Het zal automatisch de beste loodgieter voor u vinden op basis van uw locatie en voorkeuren. Zodra je het inschakelt, stuurt het ze een melding zodat ze weten dat iemand hun hulp nodig heeft.

 

 

Uitgelicht

Meer artikelen