In de afgelopen jaren heeft de wereld van Marvel de filmindustrie overgenomen, met hun overweldigende krachten, speciale effecten en boeiende verhalen. Ze hebben ons meegevoerd naar verschillende werelden en ons kennis laten maken met enkele van de meest iconische superhelden die we tegenwoordig kennen. Maar waar gaat het allemaal over? Hoeveel Marvel-films zijn er al gemaakt, en waarom zijn ze zo populair? In deze blog gaan we dat uitzoeken.

Marvel Cinematic Universe, oftewel MCU, begon in 2008 met de release van Iron Man. In totaal zijn er tot nu toe 23 films uitgebracht onder de MCU-vlag. Deze films bestrijken tal van verhaallijnen en personages, van de Avengers tot Spider-Man en Black Panther. Sommige films zijn losstaande verhalen, terwijl andere naadloos aansluiten bij het grote geheel van MCU.

Het eerste deel van het verhaal liep van 2008 tot 2012 en werd afgesloten met de release van The Avengers. Dit was een epische samenwerking tussen de populairste Marvel-personages. We zagen Iron Man, Captain America, Thor en de Hulk strijden tegen Loki en zijn leger van buitenaardse wezens. Het was een enorm succes en bracht de verschillende franchises samen in een groot universum.

Het tweede deel van het verhaal begon met Phase Two, die in 2013 van start ging met Iron Man 3. Vanaf dat moment zagen we hoe schurken als Thanos, Ultron en Loki de Avengers en hun bondgenoten probeerden te vernietigen. Het leverde spectaculaire gevechten op, evenals emotionele momenten tussen karakters.

In 2019 werd het derde deel van het MCU-verhaal afgesloten met de release van Avengers: Endgame. Het was een film die jaren in de maak was en het verhaal bracht tot een bevredigende conclusie. Zonder teveel spoilers te geven: veel personages maakten hun opwachting en we zagen sommigen voor het eerst sinds jaren weer terug.

Tot nu toe hebben de Marvel-films meer dan 22 miljard dollar opgebracht, waarmee ze een van de meest succesvolle franchises in de filmgeschiedenis zijn. Veel van het succes komt van hun brede, algemene publiek dat zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. Veel mensen zijn opgegroeid met de stripboeken en genieten nu van de verfilmingen.

Een andere reden waarom de Marvel-films zo populair zijn, is dat ze veel comfort bieden. De verhalen en karakters zijn bekend, waardoor het gemakkelijk is voor de kijker om zich te verliezen in de actie en spektakel. Daarnaast zijn de acteurs goed gecast en leveren ze vaak indrukwekkende prestaties, waardoor de personages op het scherm tot leven komen.

In conclusie kunnen we zeggen dat het succes van de Marvel-films voortkomt uit het verhaal dat over een periode van meer dan een decennium werd opgebouwd, waarin verschillende franchises naadloos werden geïntegreerd in één groot universum. Het gebied van vertelling met krachtige superhelden, spectaculaire acties, en bekende personages is breed en daardoor voor iedereen toegankelijk, van kinderen tot volwassenen. Het is duidelijk dat Marvel nog veel meer verhalen te vertellen heeft en we kijken allemaal uit naar wat de toekomst in petto heeft voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *